Plastic Moov
Patje Plastic en Retro Rick vertellen je meer over de rol die plastics en kunststoffen spelen in jullie dagelijkse leven. Hoe groot die rol is, ontdek je in het filmpje hierboven.
Karakters_Tekengebied 1

Meet Professor Plastic

“Plastics zijn waardevol, daarom moeten we er met zijn allen verstandig mee omspringen. Plastic uit de natuur en de oceanen houden is onze eigen verantwoordelijkheid.”

Karakters-02

Meet Retro Rick

“Grmmbl, prrrt, pfff, aarghh, few, allooo …”

De komkommer. Een komkommer in plastic bewaart veel langer. Geen voedselverspilling dus, en ook geen rotte komkommers in je koelkast.

De hartklep. Als een van je hartkleppen niet meer werkt, dan kan je in een levensbedreigende situatie terechtkomen. Een hartklep, deels uit kunststof, kan je uit de penarie helpen.

De technologische snufjes. Een smartphone, je spelconsole of andere gadgets: vrijwel geen enkel snufje kan zonder kunststof gemaakt worden. Weg kunststof, weg smartphone.

De beschermingskledij. Een helm, een masker, knie-, scheen- en polsbeschermers: zonder kunststof zijn de gevolgen van een ongeval of een besmetting niet te onderschatten.

De gerecycleerde bloempotjes. Plastic is waardevol. Door het materiaal een tweede, derde, zelfs vierde leven te schenken is het niet langer een wegwerpproduct.

FOLDER_STAAND

Zelf recycleren is om de natuur geven

Meer weten over de ‘wondere wereld’ van plastic? Of heb je zin om je plasticafval zelf een tweede leven te schenken? Recycleer zelf je plastics met onze handige knutselgids.