Plastic Moov

Wat kan je zelf doen?

Ga jij verstandig om met plastic? Neem jij je verantwoordelijkheid? Spreek jij mensen aan die zomaar een blikje of een pakje sigaretten op de grond gooien? Of betrap je jezelf er soms op afval niet altijd in de vuilnisbak te deponeren?

 1 Gooi zelf niets op de grond

Plasticafval komt niet zomaar in de natuur terecht. Begin dus met zelf je verantwoordelijkheid te nemen en laat niets achter. Gooi niets op straat. Steek het in je zak of ga op zoek naar een vuilnisbak.

2 Sorteren

Als je aandachtig sorteert, dan maken recyclagebedrijven van jouw afval nieuwe grondstoffen en producten. Maar weet jij waarvoor PMD staat en wat er precies in de gekende blauwe zak mag gedeponeerd worden? 

3 Hergebruik tassen en verpakkingen

Niet alle tassen en verpakkingen zijn herbruikbaar, maar met wat verbeelding en gezond verstand kan je heel wat van die producten een tweede leven geven. Vraag gerust eens aan je grootmoeder wat zij deed met haar tassen of hoe ze verpakkingen hergebruikt. Of ga aan het knutselen.

4 Vuilnis buiten plaatsen

Wacht zo lang mogelijk met het op straat zetten van je vuilnis, zeker als het buiten hard waait. Als de kat van je buur het visafval in je vuilniszak ruikt, dan bestaat het gevaar dat de zak opengereten wordt, met alle gevolgen vandien. 

5 Informeer je

Deze website beschikt over een onlinebibliotheek waar je alles kan terugvinden over plastic en kunststoffen: van algemene informatie tot correcte en wetenschappelijk onderbouwde artikels over specifieke topics en ‘best practices’. Op zoek naar de waarheid en niets anders dan de waarheid over plastic? 

Zelf een idee?

Heb je zelf een goeie tip? Laat het ons dan weten en wie weet verschijnt hij binnenkort op de website! Samen nemen we onze verantwoordelijkheid.